Word abonnee

Neem (of geef) vandaag een abonnement op het meest toonaangevende tijdschrift over boeken en ideeën in de Lage Landen:

 • Abonnementsvorm

  - 30 / 1 Jaar
  Digital-only-abonnees hebben toegang tot al onze nieuwe én eerdere nummers (in pdf) en al onze online stukken (in html). Net als abonnees met een papieren abonnement eigenlijk, maar dan zonder papier.
  - 30 / 1 Jaar
  Ben je ingeschreven aan een instelling voor hoger onderwijs en heb je een Nederlands postadres? Dan ontvang je ons maximaal vier jaar tegen 33% korting. Na een eerste jaar en drie verlengingen wordt je abonnement opgewaardeerd naar een 'abonnement (Europa)'.
  - 45 / 1 Jaar
  Ons standaardabonnement, papier en digitaal, hetzelfde voor heel Europa (zones 1 & 2, zie www.postnl.nl/tarieven/zone-indeling).
  - 90 / 1 Jaar
  Ons standaardabonnement, papier en digitaal, voor de rest van de wereld (alle landen die niet onder zones EUR 1 & 2 vallen, zie www.postnl.nl/tarieven/zone-indeling).
  - 145 / 1 Jaar
  Vrienden hebben een 'abonnement Europa' én genieten als dank voor hun extra steun een aantal bijkomende voordelen (zie onder).
  - 295 / 1 Jaar
  Schenkers hebben een 'abonnement Europa' én genieten als dank voor hun extra steun een aantal bijkomende voordelen (zie onder).
  - Free / 1 Jaar
  Heeft u al een abonnement, maar nog geen digitaal account? Dan kunt u zich hier alsnog aanmelden voor digitale toegang. Deze wordt vervolgens verleend nadat wij uw status als abonnee hebben kunnen verifiëren.

  Selecteer een betaalwijze

  No payment methods are available for the selected subscription plan.
 • Vanaf welk nummer wenst u de Nederlandse Boekengids te ontvangen?

 

Een abonnement cadeau doen?
Om een cadeauabonnement af te sluiten, geeft u in het abonneeformulier bij alle velden de gegevens van de ontvanger van het abonnement op (diens ‘VoornaamAchternaam’ als gebruikersnaam, een willekeurig wachtwoord en de benodigde NAW-gegevens en voorkeuren). Alleen bij e-mailadres geeft u dat van uzelf op. In het opmerkingenveld geeft u vervolgens ook het e-mailadres van de ontvanger op én de datum waarop het eerste nummer moet arriveren. Wij zorgen vervolgens dat het eerste nummer op de aangegeven datum bij de ontvanger arriveert, dat het account op het e-mailadres van de ontvanger over wordt gezet, en dat de ontvanger een uitnodiging ontvangt om het account over te nemen en een eigen wachtwoord te kiezen.

Anders betalen, of vrij schenken?
U kunt uw abonnementsgeld ook handmatig overschrijven, of een schenking voor een ander bedrag te doen. Daartoe kunt u deze iDeal-link gebruiken of een handmatige overmaking doen aan NL48 INGB 0007 2631 95 t.n.v. Merlijn Olnon Publicis – graag onder vermelding van het soort abonnement/gift dat het betreft, uw e-mailadres en (indien van toepassing) het bezorgadres. Wij maken uw abonnement aan zodra wij uw betaling hebben kunnen bevestigen.

Vrienden en schenkers
De reguliere abonnementen van de Nederlandse Boekengids zijn tegen kostprijs. Wilt u meehelpen de toekomstplannen van de Nederlandse Boekengids te verwezenlijken met een bescheiden extra bijdrage, dan kunt u een vrienden- of een schenkersabonnement afsluiten. Naast de wetenschap dat u de Nederlandse Boekengids extra steunt, geniet u als vriend, respectievelijk schenker de volgende voordelen:

 • vijf, respectievelijk tien exemplaren van ieder nummer
 • voor-uitnodiging voor onze symposia (openbaar, 125 plaatsen, gratis toegang), nummerrecepties (besloten, 100 plaatsen, gratis toegang) en auteurstafels (besloten, 20 plaatsen, gratis toegang voor schenkers)
 • onze jaarlijks speciaal bezorgde bloemlezing tegen 50% korting, respectievelijk complementair

Uw abonnement wijzigen; vriend of schenker worden?
U kunt eenvoudig uw vriend of schenker worden door in te loggen op ‘Uw account’, te klikken op ‘Bekijk details’ en vervolgens uw abonnement te wijzigen. Als u uw reguliere abonnement tijdens een lopende termijn omzet in een vrienden- of schenkersabonnement, passen wij uw huidige abonnement aan en storten wij het voor uw huidige termijn teveel betaalde abonnementsgeld (uw eerdere betaling voor de termijn) per ommegaande terug.

Bestemming schenkingen
Alle schenkingen komen ten goede aan de Stichting De Nederlandse Boekengids (met de status van culturele ANBI), die als statutaire hoofdtaak het uitgeven en behouden van de Nederlandse Boekengids heeft. U kunt naast vriend of schenker ook begunstiger van de stichting worden. Als u dat overweegt komen wij natuurlijk graag met u in contact. Stuurt u ons een bericht op secretariaat [at] nederlandseboekengids.com?

Toegang tot de digitale edities
Als u zich abonneert, krijgt u vanzelf toegang tot ons volledige digitale archief. Als u wel abonnee bent maar nog geen digitale toegang heeft, kunt u dat aanvragen door u met het bovenstaande formulier aan te melden en daar te kiezen voor de optie ‘digitale toegang voor bestaande abonnees’. Wij geven u dan toegang zodra wij uw status als abonnee hebben kunnen nagaan.

Adreswijzigingen
Adreswijzigingen kunt u doorgeven middels het contactformulier. Voor adreswijzigingen die worden doorgegeven na verzending zenden wij geen vervangende exemplaren toe.

Losse verkoop
U kunt ook losse nummers van de Nederlandse Boekengids aanschaffen of bestellen bij iedere fysieke en online boekhandel. Wij bevelen de boekhandels in het overzicht onder losse verkoop bijzonder aan.

Oude nummers bestellen
Zolang de voorraad strekt is het mogelijk om oude nummers los te bestellen. Voor nabestellingen brengen wij de losse-verkoopprijs van de betreffende nummers + de verzendkosten in rekening.

* Algemene Voorwaarden:

Uw abonnement heeft een looptijd van zes nummers en loopt af bij het verschijnen van het zesde nummer van uw abonnementstermijn. Abonnementen die niet uiterlijk binnen veertien dagen daarna worden opgezegd, worden stilzwijgend met een jaar verlengd en ook als zodanig in rekening gebracht. Als u uw abonnement met ingang van uw volgende abonnementstermijn wilt beëindigen, kunt u ons daarvan op de hoogte via ons contactformulier. Cadeau-abonnementen zijn vanzelfsprekend eenmalig en voor een jaar, tenzij nadrukkelijk anders aangegeven door de gever.