Harold Polis co-uitgever De Nederlandse Boekengids

Uitgeverij Polis
V.l.n.r.: uitgever Harold Polis, Michèle Meermans, verantwoordelijk voor marketing en publiciteit, en fondsredacteur Katrien De Loose

Eind oktober verscheen het nulnummer van De Nederlandse Boekengids, een tijdschrift dat helder geschreven boekbesprekingen brengt naar analogie van de London Review of Books en de New York Review of Books. Met essays, interviews, signalementen en vaste rubrieken richt het tijdschrift de aandacht op kwaliteitsnon-fictie uit binnen- en buitenland. De reacties op de eerste uitgave zijn overweldigend positief: er werden meer dan vijftienhonderd losse exemplaren verkocht via tientallen Nederlandse en Vlaamse kwaliteitsboekhandels; er hebben zich honderden abonnees opgegeven; en er zijn duizenden nummers verspreid in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW), de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), de Nationale Wetenschapsagenda, de Amsterdamse Universiteitsvereniging (AUV), en een aantal Nederlandse en Vlaamse debatcentra.

Met het oog op het enthousiasme waarmee de Boekengids zeker ook in Vlaanderen ontvangen is, en in de verwachting dat deze samenwerking zowel de Boekengids als Uitgeverij Polis tot voordeel zal strekken, heeft Harold Polis besloten co-uitgever te worden voor België. Uitgeverij Polis zal het blad bij de Vlaamse lezers, de boekhandels, de bibliotheken en de pers onder de aandacht brengen en neemt distributie in Vlaanderen voor haar rekening. Ook zal Harold Polis naast Marc Chavannes, Maxim Februari en Willem Otterspeer zitting nemen in de redactieraad en suggesties aandragen voor Vlaamse auteurs.