Op weg naar de tweede jaargang van De Nederlandse Boekengids

L.S.,

Ruim een jaar geleden is De Academische Boekengids (daarvoor De Amsterdamse Boekengids) aan een nieuw leven begonnen als De Nederlandse Boekengids. De redactie heeft de afgelopen maanden geknokt om wat velen onmogelijk leek toch mogelijk te maken: een goede Nederlandstalige Book Review naar de beste Angelsaksische voorbeelden. We hebben dit gedaan zonder voorfinanciering en louter op basis van onze tijd en inzet, de belangstelling van uitgeverspartners, abonnees en adverteerders, en de goodwill en talenten van onze auteurs. Met succes, zoals u heeft kunnen lezen.

We danken iedereen die dit nieuwe begin mede mogelijk heeft gemaakt, in het bijzonder Esther Wils. Zij maakt vanaf heden geen deel meer uit van de redactie. In de aanloop tot de volgende jaargang wordt onze redactie onder mijn leiding als uitgever en hoofdredacteur vernieuwd en aanzienlijk vergroot. Ook de vormgeving zal verder verbeterd worden. Op die manier zullen we de ambities van De Nederlandse Boekengids nog beter kunnen nastreven.

Momenteel worden de twee laatste nummers van 2016 afgewerkt en zijn de contouren van jaargang 2017 duidelijk – de eerste stukken zijn al toegezegd.

Vertrouwend op een weerzien in De Nederlandse Boekengids,

Merlijn Olnon
hoofdredacteur en uitgever