De Nederlandse Boekengids (dNBg) is voor het Nederlandse taalgebied wat The New York Review of Books (NYRB),Ā The London Review of Books (LRB) en de Times Literary Supplement (TLS) zijn voor het Engelse. Wij bieden long-form boekenessays op het snijvlak van wetenschap, kunst en cultuur, van de hand van gerenommeerde schrijvers en wetenschappers en nieuw talent.

Alle artikelen zijn de moeite waard en hebben de ruime adem van het panorama en de verte. Geen jachtigheid en hypes of verkeerd begrepen vlotheid.
Lex ter Braak

De Nederlandse Boekengids geeft verdieping bij de keuze en het lezen van je boeken, doordat zij helderheid aan deskundigheid verbindt.
Trudy Dehue

Het nieuwe nummer van de Nederlandse Boekengids is voortreffelijk, met urgente thema’s. Ik las het geboeid van voor naar achter.
Ronald Havenaar

Weer een prachtig nummer van de Nederlandse Boekengids. Ik heb grote bewondering voor dit blad en zijn redactie.
Henk Wesseling


dNBg verschijnt zowel op papier als digitaal, wordt gemaakt door een team van jonge redacteuren en volledig in eigen beheer en zonder winstoogmerk uitgegeven onder beheer van stichting De Nederlandse Boekengids (een culturele ANBI). Alleen met uw steun kunnen wij dit unicum in het Nederlandse taalgebied, het Nederlandstalige tijdschrift over boeken en ideeƫn, blijven maken.

Wordt nu abonnee en…

āœ”ļø lees de hele week door nieuwe online besprekingen
āœ”ļø ontvang zes nummers per jaar (digitaal en/of papier)
āœ”ļø krijg digitale toegang tot alle eerdere stukken en nummers

(Al abonnee? Log dan hier in.)


 • Abonnementsvorm

  Kies hieronder uw abonnement ā€“ of bericht ons om een abonnement voor buiten Europa af te sluiten, of vriend of schenker te worden.
  - 45 / 1 Jaar
  Ons premium-abonnement, papier en digitaal. Speciaal voor expats in heel Europa (zones 1 & 2) tegen dezelfde prijs.
  - 30 / 1 Jaar
  Digitaal abonnees hebben toegang tot al onze nieuwe Ć©n eerdere nummers (in pdf) en al onze online stukken (in html). Net als abonnees met een papieren abonnement eigenlijk, maar dan zonder papier.
  - 450 / 1 Jaar
  De institutionele variant van ons basisabonnement. Voor instellingen in heel Europa (zones 1 & 2) tegen dezelfde prijs. Uw medewerkers en studenten krijgen toegang via een jaarlijks te veranderen inlog. Daarnaast ontvangt uw instelling, naar believen, tot 10 papieren exemplaren van ieder nummer.
  - 10 / 4 Months
  Lees ons ter kennismaking 4 maanden digitaal, en krijg ook toegang tot ons archief van eerdere nummers en artikelen. (Uw abonnement wordt niet automatisch verlengd, maar we vragen u na afloop natuurlijk wel even of het naar meer smaakt.)
  - 30 / 1 Jaar
  Ingeschreven aan een instelling voor hoger onderwijs en woonachtig in Nederland? Ontvang ons dan tegen 33% korting op papier en digitaal. Na vier jaar wordt het abonnement opgewaardeerd naar een 'abonnement (Europa)'.
 • Vanaf welk nummer wenst u de Nederlandse Boekengids te ontvangen?
 • Omdat het blad tegen kostprijs wordt aangeboden en ik het belangrijk vind dat het er is, steun ik het werk van de Nederlandse Boekengids graag verder, en doe een gift via de volgende iDeal-betaallink:

 • Een jaarabonnement omvat zes nummers. Uw abonnementstermijn loopt af bij het verschijnen van uw zesde nummer. Jaarabonnementen die niet uiterlijk binnen veertien dagen daarna zijn opgezegd, worden automatisch met een volgende termijn verlengd en ook als zodanig geĆÆncasseerd (en, zo gewenst, gefactureerd). Als u uw abonnement met ingang van uw volgende abonnementstermijn wilt beĆ«indigen, dient u ons daarvan op de hoogte stellen via ons contactformulier.

  Adreswijzigingen dient u tijdig door te geven via ons contactformulier.. Voor nazending wegens niet (of na verzending van betreffende nummers) doorgegeven adreswijziging zijn wij genoodzaakt de portokosten in rekening te brengen.

  Kennismakings- en cadeauabonnementen zullen door ons beschouwd worden als zijnde voor de duur van Ć©Ć©n termijn, tenzij nadrukkelijk anders aangegeven door de geabonneerde of de gever.

  Voor zover eventuele wijzigingen in deze algemene voorwaarden geen gevolg hebben voor uw lopende termijn, behouden wij het recht voor ze eenzijdig door te voeren en u daarover naderhand te informeren met het oog op volgende termijnen.

 

Een abonnement cadeau doen?
Om een cadeauabonnement af te sluiten, geeft u in het abonneeformulier bij alle velden de gegevens van de ontvanger van het abonnement op (diens ‘VoornaamAchternaam’ als gebruikersnaam, een willekeurig wachtwoord en de benodigde NAW-gegevens en voorkeuren). Alleen bij e-mailadres geeft u dat van uzelf op. In het opmerkingenveld geeft u vervolgens ook het e-mailadres van de ontvanger op Ć©n de datum waarop het eerste nummer moet arriveren. Wij zorgen vervolgens dat het eerste nummer op de aangegeven datum bij de ontvanger arriveert, dat het account op het e-mailadres van de ontvanger over wordt gezet, en dat de ontvanger een uitnodiging ontvangt om het account over te nemen en een eigen wachtwoord te kiezen. Vanzelfsprekend zijn cadeau-abonnementen voor de duur van Ć©Ć©n termijn, tenzij nadrukkelijk anders aangegeven door de gever.

Anders betalen, of vrij schenken?
UĀ kunt uw abonnementsgeld ook handmatig overschrijven, of een schenking voor een ander bedrag te doen. Daartoe kunt uĀ deze iDeal-link gebruiken of een handmatige overmaking doen aan NL48 INGB 0007 2631 95 t.n.v. Merlijn Olnon Publicis ā€“ graag onder vermelding van het soort abonnement/gift dat het betreft, uw e-mailadres en (indien van toepassing) het bezorgadres. Wij maken uw abonnement aan zodra wij uw betaling hebben kunnen bevestigen.

Buiten Europa
Leest u ons graag op papier maar woont u buiten Europa (zones 1 & 2)? Wij verzenden ook naar de rest van de wereld! Een wereldabonnement, papier en digitaal, heeft u voor ā‚¬ 90 per jaar.Ā Een wereldabonnement vraagt u aan viaĀ ons contactfomulier.

Vrienden en schenkers
De reguliere abonnementen vanĀ de Nederlandse BoekengidsĀ zijn tegen kostprijs. Wilt u meehelpen de toekomstplannen vanĀ de Nederlandse BoekengidsĀ te verwezenlijken met een extra bijdrage, dan kunt u een vrienden- of een schenkersabonnement afsluiten. Vriend of schenker wordt u om te beginnen door ons te berichten viaĀ ons contactfomulier. Naast de wetenschap dat uĀ de Nederlandse BoekengidsĀ extra steunt, geniet u (naast onze eeuwige dankbaarheid) als vriend (Ć  ā‚¬ 145),Ā respectievelijk schenkerĀ (Ć  ā‚¬ 295) de volgende voordelen:

 • vijf, respectievelijk tien exemplaren van ieder nummer
 • voor-uitnodiging voor onze symposia (openbaar, 125 plaatsen, gratis toegang),Ā nummerrecepties (besloten, 100 plaatsen, gratis toegang) en auteurstafels (besloten, 20 plaatsen, gratis toegang voor schenkers)
 • onze jaarlijks speciaal bezorgde bloemlezing (nog in de planfase) tegen 50% korting, respectievelijk complementair

Bestemming schenkingen
Alle schenkingen komen ten goede aan de Stichting De Nederlandse BoekengidsĀ (met de status van culturele ANBI), die als statutaire hoofdtaak het uitgeven en behouden van de Nederlandse Boekengids heeft. U kunt naast vriend of schenker ook begunstiger van de stichting worden. Als u dat overweegt komen wij natuurlijk graag met u in contact. Stuurt u ons een bericht op secretariaat [at] nederlandseboekengids.com?

Losse verkoop
U kunt ook losse nummers van de Nederlandse Boekengids aanschaffen of bestellen bij iedere fysieke en online boekhandel. Wij bevelen de boekhandels in het overzichtĀ onder losse verkoopĀ bijzonder aan.

Oude nummers bestellen
Zolang de voorraad strekt is het mogelijk om oude nummers los te bestellen. Voor nabestellingen brengen wij de losse-verkoopprijs van de betreffende nummers + de verzendkostenĀ in rekening.