Maak gratis kennis / word nu abonnee

Neem vandaag nog een abonnement en…

✔️ lees de hele week door nieuwe online besprekingen
✔️ ontvang zes nummers per jaar (digitaal en/of papier)
✔️ krijg digitale toegang tot alle eerdere stukken en nummers


2019#1 2018#6 2018#5
2018#4 2018#3 2018#2 2018#1


 • Abonnementsvorm

  - Free / 1 Maand
  Lees ons ter kennismaking 1 maand gratis digitaal. Na afloop vragen we natuurlijk wel even of het naar meer smaakt.
  - 30 / 1 Jaar
  Digital-only-abonnees hebben toegang tot al onze nieuwe én eerdere nummers (in pdf) en al onze online stukken (in html). Net als abonnees met een papieren abonnement eigenlijk, maar dan zonder papier.
  - 30 / 1 Jaar
  Ingeschreven aan een instelling voor hoger onderwijs en woonachtig in Nederland? Ontvang ons dan vier jaar tegen 33% korting. Na vier jaar wordt het abonnement opgewaardeerd naar een 'abonnement (Europa)'.
  - 45 / 1 Jaar
  Ons basisabonnement, papier en digitaal. Speciaal voor expats in heel Europa (zones 1 & 2) tegen dezelfde prijs. Niet alleen lezen tegen kostprijs maar bovendien het werk van de redactie financieel ondersteunen? Neem een vrienden- of schenkersabonnement!
  - 90 / 1 Jaar
  Ons basisabonnement, papier en digitaal, voor de rest van de wereld (alle landen buiten zones 1 & 2). Niet alleen lezen tegen kostprijs maar bovendien het werk van de redactie financieel ondersteunen? Neem een vrienden- of schenkersabonnement!
  - 295 / 1 Jaar
  Word schenker en lees niet alleen de Nederlandse Boekengids, maar ondersteun bovendien het werk van de redactie extra. Schenkers hebben een 'abonnement Europa' én genieten als dank voor hun extra steun een aantal bijkomende voordelen (zie onder).
  - 145 / 1 Jaar
  Word vriend en lees niet alleen de Nederlandse Boekengids, maar ondersteun bovendien het werk van de redactie. Vrienden hebben een 'abonnement Europa' én genieten als dank voor hun extra steun een aantal bijkomende voordelen (zie onder).

  Selecteer een betaalwijze

  No payment methods are available for the selected subscription plan.
 • Vanaf welk nummer wenst u de Nederlandse Boekengids te ontvangen?
 • Een abonnement omvat zes nummers. Uw abonnementstermijn loopt af bij het verschijnen van uw zesde nummer. Abonnementen die niet uiterlijk binnen veertien dagen daarna worden opgezegd, worden automatisch met een volgende termijn verlengd en ook als zodanig geïncasseerd (en, zo gewenst, gefactureerd). Als u uw abonnement met ingang van uw volgende abonnementstermijn wilt beëindigen, dient u ons daarvan op de hoogte stellen via ons contactformulier. /// Adreswijzigingen kunt u doorgeven middels het contactformulier. Voor adreswijzigingen die worden doorgegeven na verzending zenden wij geen vervangende exemplaren toe, tenzij tegen vergoeding van de daarmee gemoeide portokosten. /// Cadeau-abonnementen zullen door ons behandeld worden als zijnde voor de duur van één termijn, tenzij nadrukkelijk anders aangegeven door de gever. /// Voor zover eventuele wijzigingen in deze algemene voorwaarden geen gevolg hebben voor uw lopende termijn, behouden wij het recht voor ze eenzijdig door te voeren en u daarover naderhand te informeren met het oog op volgende termijnen.

 

Een abonnement cadeau doen?
Om een cadeauabonnement af te sluiten, geeft u in het abonneeformulier bij alle velden de gegevens van de ontvanger van het abonnement op (diens ‘VoornaamAchternaam’ als gebruikersnaam, een willekeurig wachtwoord en de benodigde NAW-gegevens en voorkeuren). Alleen bij e-mailadres geeft u dat van uzelf op. In het opmerkingenveld geeft u vervolgens ook het e-mailadres van de ontvanger op én de datum waarop het eerste nummer moet arriveren. Wij zorgen vervolgens dat het eerste nummer op de aangegeven datum bij de ontvanger arriveert, dat het account op het e-mailadres van de ontvanger over wordt gezet, en dat de ontvanger een uitnodiging ontvangt om het account over te nemen en een eigen wachtwoord te kiezen. Vanzelfsprekend zijn cadeau-abonnementen voor de duur van één termijn, tenzij nadrukkelijk anders aangegeven door de gever.

Anders betalen, of vrij schenken?
U kunt uw abonnementsgeld ook handmatig overschrijven, of een schenking voor een ander bedrag te doen. Daartoe kunt u deze iDeal-link gebruiken of een handmatige overmaking doen aan NL48 INGB 0007 2631 95 t.n.v. Merlijn Olnon Publicis – graag onder vermelding van het soort abonnement/gift dat het betreft, uw e-mailadres en (indien van toepassing) het bezorgadres. Wij maken uw abonnement aan zodra wij uw betaling hebben kunnen bevestigen.

Vrienden en schenkers
De reguliere abonnementen van de Nederlandse Boekengids zijn tegen kostprijs. Wilt u meehelpen de toekomstplannen van de Nederlandse Boekengids te verwezenlijken met een bescheiden extra bijdrage, dan kunt u een vrienden- of een schenkersabonnement afsluiten. Naast de wetenschap dat u de Nederlandse Boekengids extra steunt, geniet u als vriend, respectievelijk schenker de volgende voordelen:

 • vijf, respectievelijk tien exemplaren van ieder nummer
 • voor-uitnodiging voor onze symposia (openbaar, 125 plaatsen, gratis toegang), nummerrecepties (besloten, 100 plaatsen, gratis toegang) en auteurstafels (besloten, 20 plaatsen, gratis toegang voor schenkers)
 • onze jaarlijks speciaal bezorgde bloemlezing (nog in de planfase) tegen 50% korting, respectievelijk complementair

Uw abonnement wijzigen; vriend of schenker worden?
U kunt eenvoudig uw vriend of schenker worden door in te loggen op ‘Uw account’, te klikken op ‘Bekijk details’ en vervolgens uw abonnement te wijzigen. Als u uw reguliere abonnement tijdens een lopende termijn omzet in een vrienden- of schenkersabonnement, passen wij uw huidige abonnement aan en storten wij het voor uw huidige termijn teveel betaalde abonnementsgeld (uw eerdere betaling voor de termijn) per ommegaande terug.

Bestemming schenkingen
Alle schenkingen komen ten goede aan de Stichting De Nederlandse Boekengids (met de status van culturele ANBI), die als statutaire hoofdtaak het uitgeven en behouden van de Nederlandse Boekengids heeft. U kunt naast vriend of schenker ook begunstiger van de stichting worden. Als u dat overweegt komen wij natuurlijk graag met u in contact. Stuurt u ons een bericht op secretariaat [at] nederlandseboekengids.com?

Losse verkoop
U kunt ook losse nummers van de Nederlandse Boekengids aanschaffen of bestellen bij iedere fysieke en online boekhandel. Wij bevelen de boekhandels in het overzicht onder losse verkoop bijzonder aan.

Oude nummers bestellen
Zolang de voorraad strekt is het mogelijk om oude nummers los te bestellen. Voor nabestellingen brengen wij de losse-verkoopprijs van de betreffende nummers + de verzendkosten in rekening.