Advertentie
Alles-moet-anders-Banner-5

PERSBERICHT | Vijf talenten genomineerd voor de Joost Zwagerman Essayprijs 2022

Voor de Joost Zwagerman Essayprijs 2022 zijn vijf essayisten genomineerd. De prijs, een initiatief van de Van Bijleveltstichting en de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde, is bedoeld voor beginnende essayisten. 

De jury, Barber van de Pol, Manon Uphoff, Merlijn Olnon en Aleid Truijens (voorzitter) koos uit 135 inzendingen deze essays: 

De essays zijn binnenkort ook te lezen op de websites van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde, de Nederlandse Boekengids, de Van Bijleveltstichting en in de Nederlandse Boekengids op papier. 

De winnaar wordt bekendgemaakt en de prijs wordt uitgereikt op vrijdag 18 november, de 59ste geboortedag van schrijver Joost Zwagerman (1963-2015), in het TAQA Theater de Vest in Alkmaar. Die avond zal schrijver en ‘kunsthistorische stand-up comedian’ Will Gompertz daar de Joost Zwagerman Lezing houden. 

De Joost Zwagerman Lezing is een initiatief van Stedelijk Museum Alkmaar, Bibliotheek Kennemerwaard en TAQA Theater De Vest/De Grote Kerk Alkmaar. Het wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Alkmaar en wordt geproduceerd in samenwerking met De Arbeiderspers, de erven van Joost Zwagerman en mediapartner de Volkskrant