Advertentie
Princeton-university-press

De weg omhoog: Dante, vreemdeling

Bij nader inzien was mijn eerste kennismaking met Dante, nu zo’n veertig jaar geleden, veelbetekenend. Ik studeerde klassieke talen en was jong, overmoedig en pretentieus. Mijn tenenkrommend beperkte blikveld zag met name twee grote schrijvers na de klassieken, Dante en Shakespeare, die je moest lezen om erbij te horen. Na Shakespeare, liet ik mijn naar distinctie hunkerende oog op Dante vallen.

Verder lezen?

De Nederlandse Boekengids bestaat dankzij betalende abonnees.

Sluit hier al vanaf twintig euro een abonnement af, en lees meteen deze en al onze andere bijdragen.

Liever eerst nog even rondneuzen? Dat kan met onze eenmalige gratis dagpas!

Met boekengroet,

De redactie van de Nederlandse Boekengids

PS: Al abonnee? Log dan rechts bovenaan deze pagina even in om verder te lezen.